За родители

Начало | За родители | Добавете интересна книга към желания подарък от Дядо Коледа

Добавете интересна книга към желания подарък от Дядо Коледа

Аз детето | 2019-12-21

Добавете интересна книга към желания подарък от Дядо Коледа

Несъмнено каквото и да говорим и да обясняваме, подаръците за децата под елхата отдавна са станали традиция и всяко дете очаква освен времето със семейството да намери и нещичко под елхата. Писмата до Дядо Коледа с желания дар също са забавна традиция за децата, която им носи още добро настроение. Дали обаче ще получат своя мечтан подарък зависи от самите нас. Но независимо от това дали ще подарите скейтборд, кукла, PSP или пък ще обясните на хлапето, че така желаният лаптоп е скъп и джуджетата са нямали време да го направят, винаги е хубаво да добавите и интересна книга. Сигурни сте, че детето ви няма да се зарадва на книга? Не бъдете чак толкова убедени! Книгата е чудесен подарък, особено ако сте купили нещо друго, а не така желаното PSP. Отначало детето може и да не ѝ обърне внимание, но само след няколко дни ще дойде моментът, в който дори и от скука ще реши да разгърне страниците и ще бъде завладяно от невероятния свят на книгите. Освен това като вече възрастен човек гарантираме, че детето няма да си спомня нито лаптопа, нито куклата, но книгата най-вероятно още ще стои на видно място в домашната библиотека. Но каква книга да купите, за да добавите към коледния подарък! Ето няколко интересни предложения от нас, които ще се харесат на всяко хлапе.

„Сбъркани истории: Слагам край“ от Джен Калонита

Какво ли щеше да се случи, ако Анна и Елза от хитовата анимация „Замръзналото кралство“ не се познаваха? Животът на бъдещата кралица на Арендел, принцеса Елза, е изпълнен с очаквания и отговорности. Около нея витаят безброй въпроси – какъв владетел ще бъде, кога ще си избере съпруг и защо винаги е имала чувството, че някаква важна частица от нея липсва. След неочакваното изчезване на нейните родители Елза наследява трона, но самотата ѝ натежава все повече и отключва отдавна забравени сили. Спомени, заличени от нейното съзнание, започват да се възвръщат. Спомени за едно малко червенокосо момиченце... Сега Елза ще тръгне на приключение през своето замръзнало кралство, за да развали едно ужасяващо проклятие и да открие изчезналата принцеса на Арендел.

„Дракончето с шоколадово сърце“ от Стефани Бърджес

Авантюрин е най-свирепият и смел дракон в планината. И тя е готова да го докаже на семейството си, като напусне сигурността на пещерата им и залови най-опасната плячка от всички – човек. Но когато мъжът, когото среща, я измамва да изпие вълшебен горещ шоколад, Авантюрин се превръща в дребно момиче, с малки тъпи зъби, никакъв огън и без нито един драконски нокът. Тя все още се чувства най-свирепото създание по тези ширини, но сега е открила и своето истинско призвание: да овладее изкуството да приготвя шоколад! Всичко, което трябва да направи, е да си осигури място като чирак (каквото и да е това) в шоколадова къща (което звучи възхитително вкусно) и тя ще успее да се справи с новото предизвикателство за нула време.

„Приказка без край“ от Михаел Енде

„Само който никога не е прекарвал по цели следобеди над една книга и не е чел с пламнали уши и разрошена коса, забравил къде се намира, без да усеща ни глад, ни студ... Само който никога не е чел на светлината на фенерче, завит презглава в одеялото, защото татко или мама, или някоя загрижена персона е загасила лампата с добронамереното обяснение, че вече е време за сън, защото утре трябва да се става рано... Само който никога не е проливал явно или тайно горчиви сълзи, защото една прекрасна приказка е свършила и трябва да се раздели с героите, с които е преживял толкова приключения, които е обичал и на които се е възхищавал, за които е треперил и се е надявал и без които животът му се е струвал празен и безсмислен... Само който не е изпитвал подобно нещо, вероятно не ще проумее онова, което направи сега Бастиян. Той се беше вторачил в заглавието на книгата и ту го обливаше гореща пот, ту го побиваха студени тръпки. Точно за това беше мечтал толкова пъти досега, желал го беше, откакто живееше с тази страст – приказка, която никога не свършва! Книга на книгите! Трябваше да притежава тази книга, каквото и да струваше!...“

„Сбогом дневнико 2: Планински патаклами“ от Ненко Генов

Обречен съм да страдам от несправедливости до края на живота си и това е! Ето че най-накрая ми предстои първата екскурзия с преспиване, а мен няма да ме пуснат да отида! Какво съм виновен, че рецептата за слайм не струваше и трябваше да се отърва от доказателствата по най-бързия начин... в тоалетната. Тя пък взе че се запуши... А имах такива епични планове за бой с възглавници, страшни истории, смешни селфита и безкомпромисна битка на пейнтбол!

„Мортина и приятелят призрак“ от Барбара Кантини

Кое е тайнственото дете призрак, което се опитва да проникне във Вила Упадък в навечерието на мрачното празненство по случай Погребението на Старата година? Мортина решава да разкрие откъде се е взел новият ѝ сияещ приятел и заедно с вярната си хрътка албинос Скръбен организира шеметно разследване, което ще разтупти сърцето ѝ.

„Експедиция в ерата на динозаврите“

Откъде научаваме как са изглеждали динозаврите? Имало ли е динозаври в моретата? А летящи динозаври? Как са се появявали на бял свят бебетата на динозаврите? Запознайте се с Али, брат ѝ Оли и тяхното куче Йози. Али и Оли се интересуват много от динозаврите. Ето защо посетиха природонаучния музей. Това, което видяха и научиха там, разпали още повече любопитството им и те решиха да се отправят на невероятно пътешествие в миналото.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град