интересно

Начало | интересно | Да си върнем лятото с най-красивите пясъчни замъци

Да си върнем лятото с най-красивите пясъчни замъци

Аз детето | 2018-02-22

Лятото е прекрасен сезон. Ваканция, много слънце, плаж, море. Забавни игри, строене на красиви пясъчни замъци. Те се правят много лесно – от пясък и вода, които са в изобилие на плажа. Строенето на пясъчни замъци е обикновено занимание на децата, за забавление, но също така и за възрастни, които правят много по-големи и сложни конструкции. Добри пясъчни скулптури стават от фин, дребен пясък. Пясъкът трябва да е мокър, но не много. Стават много красиви, нали. А и доста забавно докато ги строим... Ех, наистина е прекрасно, но жалко, че свършва толкова бързо. И все пак можем да си припомним нашето прекрасно лято с тези красиви пясъчни замъци от целия свят.

Знаете ли къде се намира най-големият пясъчен замък в света? В Бразилия. Той е толкова красив и огромен, че дори си има паркинг и градина.



А знаете ли, че пясъчният замък може дори да се боядиса. На плажа в Турция двама скулптури толкова се вдъхновили, че дори успели да боядисат покрива на замъка си.



Но това не е всичко, на същия плаж, други двама успели дори да накарат замъкът си да свети.

Дори с най-простата технология т. нар. „капещ пясък" стават страхотни замъци. Тази снимка е доказателство за това. Знаете ли каква е нашата мечта – да празнуваме Нова година в някоя гореща страна. Там ще си построим точно такъв замък и ще го украсим с гирлянди и ще чакаме да посрещнем новата година.



А този замък не е от най-впечатляващите, които сме виждали, но пък кадърът е страхотен. Той наистина ни напомня за морето и лятото и не спираме да се чудим дали вълната няма да залее замъка и да го наводни или пък да го превърне в Атлантида? Вие как мислите?


Знаете ли, че най-високият пясъчен замък е висок внушителните 11 метра. Бил е построен в САЩ и е записан в Книгата на рекордите на Гинес. Никой не знае този пясък как се е закрепил толкова високо, но определено това е един много величествен замък.  



А в Белгия не са се задоволили просто със замък. Имат си цял град от пясък. Той е просторен от общо 40 човека и за него са отишли 10 тона пясък и 450 часа.



А вие обичате ли да строите пясъчни замъци, какви направите тази година?



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град