любопитно

Начало | любопитно | Да си част от Дисни не е толкова лесно, прочетете какви строги правила трябва да следват звездите

Да си част от Дисни не е толкова лесно, прочетете какви строги правила трябва да следват звездите

Аз детето | 2020-02-03

Да си част от Дисни не е толкова лесно, прочетете какви строги правила трябва да следват звездите

Дисни определено е име, което всеки познава. Кой не е гледал някой (или по-скоро почти всички) техни филми и сериали и не познава най-известните им актриси и актьори като Дав Камерън, Майло Манхайм, София Карсън, Деби Райън, Пейтън Лист, Каран Брар, дори и Джонъс Брадърс, които макар вече да са далеч от Дисни, дълго време бяха част от компанията. Да не говорим, че световни звезди като Бритни Спиърс и Джъстин Тимбърлейк също са тръгнали оттам. Тогава не е чудно, че доста деца искат да бъдат част от този бляскав свят.

Но дали наистина е толкова бляскав? На пръв поглед изглежда така – участваш във филми, печелиш пари, известен си, всички те харесват... Но зад тези прекрасни мечти има и едни много строги правила, които всички трябва да спазват без изключение. Така че преди да продължите да мечтаете да сте част от Дисни помислете дали сте готови да...

Говорите правилно и с точен глас

Може да ви се струва доста странно, но всяко дете или не чак толкова дете, което все още е част от Дисни, трябва да говори не само литературно, но и с гласа с който му кажат. Ако гласът ти е по-писклив или по-нисък, по-дрезгав, тогава те пращат на обучение, да се научиш как да говориш с „точния тон“ и докато не се научиш не ставаш звезда. А след това, докато си част от компанията трябва да говориш по този начин винаги. Как ви звучи това?

Не избирате сами дрехите си

Компанията има правило звездите им да не са разголени, нито пък с прекалено странни, цветни или мрачни дрехи. Те служат за пример на подрастващото поколение и затова спазват много строги правила за облеклото. Мислите си, че униформата в училище е лоша... Не знаете нищо! Носите я само там, а децата на Дисни трябва да носят дрехи каквито други им изберат винаги. Дори пижамите им са избрани от специални стилисти.

Пеете, танцувате и свирите независимо дали искате или не

Огромна част от успеха на филмите и сериалите е постоянното включване на музика и пеене през голяма част от времето. Мелодиите са заразителни и веднага се запомнят от всички, които гледат, почти веднага щом ги чуете за първи път. Дисни знаят това и поради тази причина всички, които са част от техните филми трябва да могат да пеят и танцуват, дори и да не искат. Ако нямате такъв талант ще бъдете пращани на уроци, за да го развиете някак си, донякъде... Също ще бъдете задължени да научите и поне два музикални инструмента. Всъщност това е и причината по около 100 деца избрани да са новите звезди на компанията да се отказват от тази своя мечта всяка година, нищо, че са преминали през кастингите.

Не качвате нищо в интернет без одобрението на директорите

Странно е да се мисли, че когато звездите от различните шоу програми и филми на Дисни се прибират вкъщи, не им е позволено напълно да бъдат себе си, но е така. Обикновените хора и дори известните които не са част от компанията може и да го правят, но за Дисни звездите това не е вариант. Те нямат право да излизат от изградения си образ никога и нямат право да публикуват никакви снимки, статуси или нещо писмено в интернет преди то да бъде одобрено от шефовете им.

Имате много работа

Може и да ви се струва, че уроците по математика, български и някакъв спорт ви се струват много, но само си представете, че ще бъдете задължени да ходите на училище, да изкарвате отлични оценки по всичко и в същото време ще трябва да зубрите сценарии на филми и да ги снимате. Това правят в Дисни и никой не го интересува, че ти си писал домашни до полунощ или че си снимал филм до 8 сутринта. Трябва да си направил всичко, без значение как. При това освен всичко друго ще имате уроци по: музика, танци, задължително ще трябва да спортувате, както и да се учите на етикет, раздаване на автографи, правоговор и още куп подобни неща.

Изглеждате винаги малки

Ако искате да се задържите в компанията – ще трябва винаги да изглеждате на не повече от 16. Сериозно – това го имат в договорите си! Ник Джонас също го е коментирал, когато е учил в колеж вече е бил на 23, но понеже все още е имал договор с компанията е трябвало да изглежда като на 16. За целта е трябвало да говори с определен тон и глас, да се облича по начин, който вече не иска, да се гримира, за да прикрива лицето си, да е с подходящата прическа, гладко обръснат и да няма приятелка. Не е трябвало да има нищо, което да издава истинската му възраст.

Е, ако сте готови да спазвате всичко това – желаем ви успех!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град