игри в дома

Начало | игри в дома | Да поиграем като децата от Исландия

Да поиграем като децата от Исландия

Аз детето | 2017-07-03

Да поиграем като децата от Исландия

Сами знаете, че понякога, колкото е и да е странно лятото пречи на забавните игри, особено когато навън е толкова горещо! А вкъщи, ами... вкъщи просто не е същото. Да, имате играчки, таблети и какво ли още не, но понякога просто всичко това писва. Навън е далеч по-приятно и могат да се правят хиляди забавни неща и всеки ден да измисляте нова идея. Все пак трябва да знаете, че сте късметлии, защото имаме много приятни дни за игра навън. Децата от Исландия например почти винаги си играят вътре, но това пък е развило тяхното въображение и са измислили невероятни игри. Предлагаме ви някои от тях и се надяваме и на вас да ви харесат.

Преди това децата от Исландия имат и съвет за вас. Направете си „Дневник на игрите“. В него всеки от вас трябва да записва всяка идея за игра в домашни условия или в училище, която му е хрумнала да кажем в разстояние на една седмица. След това се съберете с приятели и обсъдете това, което сте записали в дневниците си, можете дори да ги обедините и кой знае, като нищо ще имате една чисто нова игра, измислена от вас.

Ето и предложенията на приятелите ни от Исландия.

Игра на фотография

Тази игра освен забавна е и доста полезна – развива креативността и въображението. Всеки от вас има телефон с камера, в това не се съмняваме. Ето един приятен начин да съчетаете новите технологии със старите изпитани начини за игра. Разделете се на групи ако сте повече от двама. След това обиколете около вас и направете различни снимки на играчки и предмети, които ви заобикалят. Дори най-малките, всъщност от тях стават най-хубавите снимки. След това си ги покажете един на друг и ги обсъдете, накрая можете и да ги принтирате и да си направите як колаж.

В бъдещето

Ето тази игра на 100 процента ще развие въображението ви, защото то е главният участник в нея. Нека всеки от вас вземе по един предмет, най-близкия намиращ се до него. След това си представете, че отивате 50 години напред в бъдещето. Сега обяснете на всички как би изглеждал този предмет тогава, как би се произвеждал и какво ще може да направи. Нека всеки си измисли такава история и накрая гласувайте коя е най-добрата.

Има и друг вариант, сетете се за най-обичаната от вас игра. Помислете как би изглеждала тя в бъдещето и след това назад във времето. Можете да запишете най-добрите истории и да нарисувате илюстрации по тях.

Волейбол за един

Невинаги за играта на волейбол са нужни поне двама човека. За волейбола с балон е достатъчен само един състезател. Изберете свободно помещение в дома, сложете един стол, който да маркира центъра на „игрището“ и трябва да се опита да задържи балона във въздуха, тичайки ту в едната, ту в другата половина.

Двойници

Играта на двойници е много забавна за децата – застават едно срещу друго и започват да имитират движенията си. Може да се включват всякакви интересни движения, например въображаемо ресане на дълга до земята коса или миене на прозорци.



Коментари
1 коментар

Stefka , 14 г.,

Публикувано на 03.07.2017

Лаул!Това са наистина добри предложения.Може би и на братовчедка ми ще и харесат.Тя е на "7".

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град