новини детски

Начало | новини детски | Богата и интересна програма пълна с летни забавления получават и децата от Плевен

Богата и интересна програма пълна с летни забавления получават и децата от Плевен

Аз детето | 2017-06-23

Богата и интересна програма пълна с летни забавления получават и децата от Плевен

Безплатни занимания през ваканционните дни за деца осигуряват общинските центрове за подкрепа на личностното развитие – Център за ученическо техническо и научно творчество /ЦУТНТ/ и Ученическа спортна школа /УСШ/ в Плевен. Те ще се провеждат в делничните дни до 28 юли от 9 до 13 часа.

Центърът за ученическо техническо и научно творчество (ул. „П. Р. Славейков“ № 12, тел. 064800 927)предлага занимания по интереси в следните направления:

„1, 2, 3 – математика учи“ Ръководител: Тодорка Игнатова.
На ученици от 9 до 12 години ще се представят забавни игри за развиване на умения за логика, въображение, бързина, наблюдателност и творчество като танграми, морски шах и др.

Начално творчество „Вълшебната ножичка“ Ръководител: Даниела Вълова.
Дейността във „Вълшебната ножичка“ ще има изцяло практически и приложен характер. На вниманието на децата ще се предложи изработването на кукли от различни подръчни материали. Ще се изработват интересни оригами – древно японско изкуство, красиви морски картини, чанти, цветя, моливници, разделители.

„Забавна екология“ Ръководител: Клаида Дойчинова.
Заниманията по забавна екология имат за цел да обогатят екологичната култура на децата, да ги научат на любов към околната среда. Работи се с естествени материали: листа, цветя, клончета от храсти и дървета. Садят се цветя, събират се растения за хербарии, правят се кукли от царевица.

„По стъпките на българите“ Ръководител: Николай Тотев.
Заниманията предвиждат работа с исторически текстове, хронологическа и пространствена локализация, интерпретиране на изображения. Схеми и статистически данни. Рационално учене.

Тренировки за деца по волейбол, баскетбол, футбол, лека атлетика, хандбал, тенис на маса и тенис на корт ще се провеждат всеки делничен ден в посочените дни и часове в сградата на Ученическата спортна школа, ОУ „Д-р Петър Берон“, СУ „П. Яворов“ и на територията на „Замъка“, всички в жк „Сторгозия“. Телефон за информация и записване: 064-97 81 12.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град