интересно

Начало | интересно | Бихте ли опитали най-отвратителната пица в света?

Бихте ли опитали най-отвратителната пица в света?

Аз детето | 2020-02-17

Бихте ли опитали най-отвратителната пица в света?

Пицата е любима бърза храна на всички хора по света – най-вече поради факта, че реално върху тънкото тесто можеш да сложиш всичко, което обичаш. Италианците например я обичат със съвсем малко продукти – домати, моцарела, риган и зехтин. У нас пък най-често предпочитаме да добавяме колбас, топено сирене, царевица и какви ли не още продукти. Други хора пък добавят и някои малко по-странни неща като скариди, мастило от октопод, авокадо... Ще си кажете пица със скариди или мастило – това звучи като нещо ужасно, но не е точно така. Всъщност най-ужасната пица в света не е с нито един от изброените продукти. Тя е с нещо далеч по-обикновено и дори вкусно, но не и когато е в пица. И това не сме го измислили ние, а хората от целия свят. Още през 2018 година беше проведено гласуване за това, коя е най-ужасната пица, която може да съществува и с доста голямо единодушие титлата е получила пицата с... киви!

О, да, има и такава, но заради лошата си слава не се предлага на много места. Хората твърдят, че кивито само по себе си е доста вкусен плод, но с пица... не става за нищо! И така най-отвратителната пица в света за първи път е сервирана в Дания върху тънко изпечено на пещ тесто с босилек и крема сирене, а отгоре са наредени моцарела, доматен сос, шунка и киви! Но нестандартните (и най-често смятани за ужасни) рецепти за пица далеч не се изчерпват дотук. Друга екзотична пица наречена „Африкана“ се сервира в няколко ресторанта в Швеция. Тя съдържа, забележете, банан, гъби, фъстъци и къри. Това определено са все неща, които просто не звучат така примамливо като за вкусна пица. И за финал е „Пица ала патица“, която както можете да се досетите е с месо от патица – нещо, което може и да не е толкова странно, но също така съдържа и гъби, касис и мед.

Изглежда, че на пица определено можеш да сложиш всичко... Ето и няколко рецепти от нас, които не са чак толкова странни, но пък сме сигурни, че ще харесат на повечето от вас:
Най-добрата рецепта за най-вкусната класическа пица „Неаполитана“
Пица в чаша – това вече е шантаво
Само с един тиган и само за 20 минути най-вкусната пица направи
Цветна, лесна и вкусна пица само със зеленчуци!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град