фокуси

Начало | фокуси | Без разбъркване и познаване – оригинален и впечатляващ фокус с карти

Без разбъркване и познаване – оригинален и впечатляващ фокус с карти

Аз детето | 2019-04-03

Без разбъркване и познаване – оригинален и впечатляващ фокус с карти

Абра кадабра, магове! Готови ли сте да научите един чисто нов и много интересен фокус с карти. При това този път фокусът няма нищо общо с разбъркване и познаване на изтеглена карта. Той е интересен като тях, но и съвсем нов и неочакван. Преди да започнем обаче ви съветваме да използвате някое старо тесте карти или поне такива, които после няма да търсите, за да правите с тях и нещо друго. Причината е проста: след като веднъж направите този фокус картите ще служат само за него. Но пък ви уверяваме, че си заслужава, а и със сигурност няма да искате да направите номера само веднъж. Първия път след като го представите ще видите колко много ще се хареса и вие няма да спрете да го показвате на съученици, приятели и членове на семейството.

Фокусът е само от четири стъпки и макар отначало те да изглеждат трудни, още от първия път, в който ги изпълните, ще се уверите колко е лесно. Сега вече е време да започваме! Първо обаче ще ви трябват дама купа, както и още 4 карти по избор, но нека са от черната боя. Вземете също и лепило и кламер!

Ето и как става всичко:

#1

Поставете картите в идеална права линия, а след това ги съберете една върху друга като се уверите, че дамата е поставена точно по средата. После разстелете картите от купа така че те да продължават да са една върху друга, но съвсем малко от края на всяка карта да се вижда. И ги залепете с малко лепило така, че да си останат подредени по този начин. Това разбира се трябва да направите без никой да ви вижда.

#2

После идва време за представянето. Когато дойде времето покажете петте карти и разкажете някаква история. Например историята за Червената кралица, която искала да направи нещо лошо в земята на Черните карти. Разкажете как всички се опитват да я хванат, но никой не успявал. После попитайте дали някой от присъстващите може да хване Червената кралица. Със сигурност ще има кой да се опита и той ще е сигурен, че ще успее. Но дали? Все пак вие сте дали от вашите магьоснически сили на кралицата и няма да е толкова лесно. Пък макар и тя да е просто карта!

#3

После просто помолете този човек да сложи белезниците (кламера) на кралицата (средната карта), като разбира се обърнете картите с гръб. Нали така се слагат белезници – на гърба.

#4

Той естествено ще го направи и ще си каже, ето, ха, изиграх те. Фокусът ти не се получи! Но дали е така? Обърни картите, за да покажеш, че белезниците не са близо до кралицата и тя е успяла да избяга. Вашият приятел ще се почуди доста как е станало! Как ли? Много лесно – с малко магия и един добър фокус!

И все пак ако искате да знаете как наистина се е получило ще ви кажем, но помнете, че един добър фокусник никога не издава тайните си! Причината за това е, че поставянето на кламерчето на гърба на средната карта (кралицата) е целият номер. То ще изглежда на съвсем различно място, когато обърнете картите заради начина по който ги залепихте първоначално.

Чуден номер!

Вижте и още няколко интересни трика с карти:
Най-великият фокус с карти в света
Интересен и лесен трик за разбъркване на карти
Две игри с карти, малко математика и много забава
Зная фокус с девет карти...
Вълшебното отгатване с карти



Коментари
1 коментар

тодор костов, 19 г.,

Публикувано на 15.04.2019

искам да сум магиосник

Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град