зоокът

Начало | зоокът | Бебе жирафче избяга от зоопарк и накара гледачите да го гонят по улиците

Бебе жирафче избяга от зоопарк и накара гледачите да го гонят по улиците

Аз детето | 2018-04-26

Бебе жирафче избяга от зоопарк и накара гледачите да го гонят по улиците

Някога прави ли ли сте някаква пакост? Може би без да искате сте разсипали нещо или пък дори сте бутнали чаша или ваза? Изпуснали сте телефона на мама или татко, докато сте играли на игра или пък сте скъсали чисто новия си панталон. Каквото и да сте направили, успокойте родителите си, че изобщо не сте такива пакостници, за каквито ви мислят. Със сигурност не може да сте направили по-голяма беля от 7-месечното жирафче Табиса, което живее в зоопарка на Индиана, САЩ. Историята, която ще чуете сега и която несъмнено ще предизвика огромна усмивка на лицето ви и дори кикот се е случила в понеделник, но гледачите от зоопарка чак сега решили да си признаят за провала.

Какво се случило точно ли? Много просто – малко жирафче е избягало. Това обаче не е цялата история. Само слушайте. Първите 20 минути никой не разбрал, че това се е случило, защото то се промъкнало съвсем тихо през дупка в оградата, която гледачите не забелязали. Очевидно останалите 9 жирафа, с които малката дели своя дом също не я видели. Табиса обаче я открила и колкото и малка да е била тя, успяла да се провре оттам. След това тихичко е минала през целия зоопарк без никой да я види. Чак когато излязла на паркинга пред зоологическата градина служителите я забелязали. Отначало дори решили, че им се привижда. След това започнали да гонят малкия пакостник, за да го върнат обратно при майка му. Жирафчето обаче твърдо било решило да се поразходи из града и затова започнало да тича по близките улици. Така осигурило на хората наоколо незабравимо шоу, а пък гледачите играли на принудителна гоненица с животинчето цели два часа.

Най-накрая успели да хванат Табиса или пък просто тя решила, че ѝ стига толкова, успокоили я с мили думи и я върнали обратно при останалите и при майката, която хич не била изплашена, че жирафчето липсва. Може би не бяга за първи път, кой знае.... Във всеки случай след случката Табиса не само не била наказана, но дори получила допълнителна порция хапване, а пък служителите се спукали от смях! Нещо, което и ние правим сега! А пък днес вече малкото жирафче е местната (и световна) знаменитост и всички говорят за него!



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град