малък готвач

Начало | малък готвач | Банани, както не сте ги яли никога преди

Банани, както не сте ги яли никога преди

Аз детето | 2017-07-31

Банани, както не сте ги яли никога преди

Те са жълти, меки и много, много вкусни. Смятат се едновременно за билка и плод и растат на огромни треви, които често бъркаме с палми, но са си треви. Сещате ли се за кой любим плод говорим? Тогава нека ви подскажем още малко... Повечето от нас ги обожават. Те са много вкусни, полезни и засищащи. Предлагат ни ги още от бебета на пюре, защото се смятат за най-полезни и същевременно с това най-ненатоварващи и казахме ли ви вече, че са най-вкусни... Естествено, че за бананите. Кой не обича понякога да вземе един банан, да го обели и да си хапне нещо вкусно и набързо. Знаете ли обаче, че бананите могат да се ползват за приготвянето на много повече вкуснотии, отколкото подозирате и можете да изброите. Днес ще ви покажем рецепта именно за една такава. Това е по-вкусно от торта и дори от сладолед. На бас, че никога не сте яли така банани, но сега ще започнете да го правите много често...

Необходими продукти:

  • 4 банана
  • 1 чаена чаша от любимите ви ядки: орехи, лешници дори и с тиквени семки става вкусно
  • течен шоколад
  • бита сметана
  • черешки или пък шоколадови пръчици за украса

Трябват ви също така:

  • клечки за сладолед
  • тава и хартия за печене

Как да си ги приготвите:

Естествено първо трябва да обелите бананите, след това да ги срежете на половинки, а половинките да срежете през средата. Не ви казахме най-хубавото на тази рецепта – не трябва да печете нищо, нито да бъркате... Просто трябва малко да почакате.

След това постелете хартия за печене на дъното на тавичка и на места, които да са достатъчно далеч едно от друго, така че да не се слепят бананите правите следното: поставяте малко купчина ядки под формата на малък кръг. Върху тях изсипвате 1 кафеена лъжичка течен шоколад. Поставяте една клечка сладолед по средата и върху нея, за да се задържи хубаво сипвате още малко течен шоколад. Накрая от двете страни поставяте и по две половинки банан. Трябва да получите ето това! Ммм... вкусно...

Цялата тавичка слагате в хладилника за два часа, за да се втвърди шоколадът. След като времето мине изваждате от хладилника и всеки десерт украсявате с малко бита сметана и една черешка отгоре или пък шарени шоколадови пръчици. Накрая местите в красива чиния и сте готови.

Нямате си и на идея колко бързо ще свършат, както казва Алф: „Бях гладен и после всичко ми е като в мъгла...“. Бон апети!

Опитайте още:
Смайващо вкусни бисквити с банани и стафиди
Прекрасна бананова торта с извара
Бананово ескимо
Хрупкаво отвън, сочно отвътре – перфектният десерт или закуска
Освежаващо смути от Страната на чудесата



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град