покани

Начало | покани | Артателиета, танци и игри за деня на мама във военноисторическия музей в София

Артателиета, танци и игри за деня на мама във военноисторическия музей в София

Аз детето | 2017-11-23

Артателиета, танци и игри за деня на мама във военноисторическия музей в София

След големия успех на Деня на бащата, Националният военноисторически музей организира Ден на майката, съобщиха от пресцентъра му. Празникът ще се състои на 25 ноември от 10 до 18 ч., входът ще бъде свободен. Разнообразни атракции, артателиета, танци и игри ще забавляват всички родители и деца, дошли в музея. Те ще се докоснат до магията на рисуването върху вода с техниката „ебро“, с жизнерадостни цветове ще могат да оживят малки камъчета, а най-сръчните ще събудят твореца в себе си и ще могат да си тръгнат с ръчно направени воини, балеринки и оригами. В работилницата за бижута всеки ще се превърне в автор на изящни украшения от мъниста, а обединяващата сила на хляба ще завладее малки и големи, които заедно ще замесят хляб.

Уроци по народни танци ще представят красотата на българския фолклор, а ефективните таекуондо техники за самозащита ще вдъхнат на посетителите самочувствие, че са защитени в критична ситуация. Друга естествена човешка реакция – смехът, ще бъде представена със своята лечебна сила и как положително от методите на смехотерапията се повлияват както децата, така и възрастните.

Забавления ще има и за любознателните гости на музея. Те ще могат да премерят сили в семейна игра с въпроси от областта на историята, докато почитателите на модерните технологии ще управляват роботи по специално подготвено трасе с препятствия. Артистичните умения както на майките, така и на децата ще бъдат провокирани от театър на движенията – завладяваща комбинация от песни, танци и актьорски игри. Музикалното пътешествие ще продължи с фрагменти от бродуейския мюзикъл „Ани“, в който публиката ще бъде предизвикана да се включи и да стане част от героите на сцената.

Професионален психолог ще представи лекция за типовете доминиращи майки, в която анализира и ролята на свръхпротективните родители във формирането на рисково поведение у децата. Ще има и лекции за здравословното хранене и за грижа за детската кожа. За финал всички ще могат да се насладят на куклената постановка „Кой ще бъде цар?“.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град