игри за навън

Начало | игри за навън | Ако навън завали, за игра се приготви!

Ако навън завали, за игра се приготви!

Аз детето | 2022-05-26

Ако навън завали, за игра се приготви!

С наближаването на лятото и топлото време всички очакваме то да е такова винаги или поне чак до септември. Да не гърми и трещи и определено да не вали. Вярно, че дъждът е полезен за земята и растенията, но пък от друга страна слънцето е полезно за хората и след като си изтърпял зимните месеци, а преди това и пролетта и есента, през които вали особено много, очакваш всеки ден да е слънчево и да можеш да играеш на воля. Често обаче се оказва, че природата не мисли така и лятото сякаш е по-дъждовно, отколкото трябва да бъде и ти трябва пак да си стоиш вътре и да скучаеш. Но защо? Това не е задължително да е така. Знаете ли, че и в дъжда може да стане страхотна игра. (Или поне когато спре да вали!) Освен че времето точно след като последната капка падне от небето е едно приятно и свежо, има и страхотни локви, които обещават много игри.

Така например сега за вас имаме едно интересно предложение, което ще ви занимава както в дъждовното време, така и след това. Подходящо е дори за лятната почивка на море. За какво говорим ли? Ами лесно и бързо можете да си направите страхотни лодки от подръчни материали. Стана ли ви интересно? Тогава си намерете:

  • пластмасово шише;
  • цветна хартия или плат;
  • сламка;
  • тиксо;
  • малко помощ от възрастен.

Какво трябва да направите:

Помолете възрастния да ви изреже дъното на шишето. Както сигурно сте се досетили с едно шише се прави една лодка. След това ако е нужно трябва да заглади ръбовете и накрая следва вашата част. Изрежете сламката така, че да получите дълга и права тръбичка. С помощта на тиксо, което правите на топче я закрепете за дъното на отрязаното шише. Накрая от цветната хартия изрежете триъгълниче и го залепете в горната част на сламката. Това е всичко, вече имате лодка. Ако искате можете да направите и по-голямо знаме, което да нарисувате като пиратско или пък да си измислите ваш личен знак.

Накрая просто остава да пуснете лодките в някоя локва и да ги гледате как плуват. Това можете да направите и в морето или басейна, а ако пък случайно лодката се напълни с вода и потъне, не се притеснявайте – тя е магическа и се превръща и в интересна подводница!

Вижте още:
Как да си направим лодка
Лодката, която се движи със сапун
Забавни пиратски кораби, които могат и да плуват



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град