зоокът

Начало | зоокът | 7-годишен спечели награда „Човек на годината“ след като спаси повече от 1 300 кучета

7-годишен спечели награда „Човек на годината“ след като спаси повече от 1 300 кучета

Аз детето | 2019-12-27

7-годишен спечели награда „Човек на годината“ след като спаси повече от 1 300 кучета

От 3 години седемгодишният Роман Маккон е на мисия всеки ден. Тя е да спасява кучета! Грижовното момче се съсредоточава върху най-старите, нежелани животни, които са в списъка за евтаназия в приютите в САЩ и Европа и им помага да намерят дом. Досега той е спасил над 1300 нежелани кучета и 40 котки. Роман започнал да спасява животни, когато бил на четири години, с помощта на майка си Съли. Майката снимала клипове с малкия Роман, докато посещава различни приюти и си играе с кучетата и котките настанени там. После снима и разказа на момчето за всяко едно от животните с които си е играло. След това тя публикува видеоклиповете на страницата им във Facebook. Според служителите на различните приюти, които Роман посещава в свободното си време, той е истински Супермен! Защото благодарение на неговите видеа кучета, които преди това никой не е искал дори да погледне вече са желани не от един, а от поне 20 осиновители.

Роман обаче е много по-скромен, той казва, че просто обича кучетата и че те сами успяват да си намерят осиновители, защото са очарователни и сладки. Роман споделя още, че прави това, просто защото „кучетата не трябва да са в приют, те трябва да правят неща“. Днес майка му и Роман дори са основали организация „Project Freedom Ride“, която свързва нежелани и изоставени кучета с осиновители в почти цяла Европа и САЩ.

Искреността на това, което детето прави е истинска, защото се изписва на лицето му. Според осиновителите и хората работещи в приютите, лицето на Роман „светва като коледна елха“ когато научи, че някое от кучетата (или котките) е намерило своя нов любящ дом. Сега вече не е трудно да разберете защо Роман е спечелил награда „Човек на годината“... „Смятам, че е много важно за кучетата, които срещам, да им дам най-добрият шанс да намерят правилния дом, от който се нуждаят“, казва Роман пред InsideEdition.com. „Мисля, че много други деца трябва да правят това, което правя, защото това как се отнасяме към животните е важно и за нашето съществуване“ – добавя детето при получаването на наградата.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град