малък готвач

Начало | малък готвач | 3 лесни идеи за декорации на торти прочети и съвсем сам/а ги направи!

3 лесни идеи за декорации на торти прочети и съвсем сам/а ги направи!

Аз детето | 2020-08-23

3 лесни идеи за декорации на торти прочети и съвсем сам/а ги направи!

Никой, ама никой на света не може да ни убеди, че не обича торта! Сигурни сме, че и никой не би твърдял подобно нещо, защото не би отказал от време на време да подслади живота си с „царицата на всички сладкиши“. Да – точно така я наричат от много години. Независимо дали сте се събрали по специален повод като рожден ден или пък просто сте поканили гости, няма по-вкусна и приятна радост от парче торта или прясно изпечен сладкиш. Една такава сладост обаче не е същата ако няма украса, нали? Не е все едно дали ще ви сервират парче с тестени блатове и крем между тях или парче с изкусно подредени плодове, рисунки от течен шоколад или захарни фигурки. Украсата е това, което прави една торта истинска торта! И сега ако си мислите, че само майсторите сладкари могат да украсяват торти по неповторим начин – не сте прави. Вие също можете! При това съвсем сами – как точно... Сега ще ви покажем!

За всички украси естествено ще ви трябва торта или друг подобен сладкиш!

Първата украса е приятна, много лесна и много шарена. За нея ще ви трябват шарена зърнена закуска и сладкарска цветна захар или шоколадови пръчици, пликче, както и шаблон от хартия, който да изрежете сами. Шаблонът може да е цифра за годините на рожденика или пък просто някаква картинка. Поставете шепа шарена зърнена закуска в пликчето и мачкайте с ръце, докато я натрошите. След това с помощта на шпатула или направо с ръце притискайте отстрани на тортата, докато я покриете цялата. Ако тортата е без крем отгоре можете да я намажете със сметана или шоколад. Отгоре пък поставете шаблона по средата. Важното при него е да е изрязан така, че просто да очертава желаната форма, а вътре в нея да няма нищо. След това посипете шарени пръчици или цветна захар във шаблона и после го махнете. Готово е! Вижте колко красиво стана!

Торта с украса като от балони е второто ни предложение. При това балоните ще са доста сладки и дори се прави още по-лесно. Ще ви трябват малко близалки с различни цветове и течен шоколад. Забийте близалките в тортата една до друга, но не подредени в редичка, а като купчина балони. На различно разстояние една от друга, една напълно забита и друга със стърчаща леко или повече пръчка. След това от долната страна на забитите близалки нарисувайте леко вълнисти линии с течния шоколад. За по-голям ефект отстрани съберете линиите по-близо една до друга. Така ще предизвикате още по-голям ефект на балони. Това е! Красиво е!

Последната украса е много абстрактна, шарена и интересна. За нея ще ви трябват 2-3 купички в които да разтопите около 100 г шоколад, 2-3 цвята боя за храна, както и отново шаблон изрязан от хартия, а също и лъжица. Този път шаблонът обаче е по-лесен. Просто очертайте форма и я изрежете. След това разтопете белия шоколад. Най-лесно става като поставите шоколада в подходяща купичка и я пуснете в микровълновата за около 10 секунди. Вадите, разбърквате и пак за 10 секунди. Така докато се разтопи. След това го разделяте в още 1 или 2 купички и прибавяте малко различен цвят боя за храна и разбърквате. После поставяте шаблона върху сладкиша, с лъжица загребвате малко цветен шоколад и го разпръсквате по тортата. Така правите няколко пъти, докато се покрие с цвят. После махате шаблона и... цветно, абстрактно и вкусно.

Ето че вече и вие сте истински майстори сладкари!

Вижте още:
Ще познаем любимата ви торта с няколко случайни въпроса... – забавен и сладък тест



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град