За родители

Начало | За родители | 10 млн. лева са предвидени за безплатни детски градини тази година

10 млн. лева са предвидени за безплатни детски градини тази година

Аз детето | 2020-02-14

10 млн. лева са предвидени за безплатни детски градини тази година

Ще се плащат ли от държавата таксите за детските градини? „Това е идея, за която настоявахме още при разглеждането на бюджета за тази година. Към момента няма да може всички деца да получат тази възможност да ходят на градина без такси. Тази година са предвидени 10 милиона лева за безплатни детски градини“, каза в студиото на „Денят ON AIR“ депутатът от ВМРО Мария Цветкова. Тя поясни, че помощта няма да обхване само децата в семейства с най-ниски доходи.

„Идеята ни е през 2021 г. всички деца да ходят на детска градина без такси. Тази година става въпрос за 4-годишните. Основната идея е да се интегрират децата от маргиналните групи, да могат да бъдат научени на български език, да бъдат отделени от гетата“, заяви още Цветкова и допълни, че според статистиките посещаемостта в детските заведения се повишава, когато няма такси.

Депутатът от ВМРО изказа и мнение относно позицията на партията за сексуалното образование в училищата след случая от Перник, при който беше установено, че деца в четвърти клас са били карани да рисуват полови органи. „Такъв смущаващ тип сексуално образование е притеснителен. ВМРО винаги сме били за високия морал, за спазване на традиционните семейни ценности, трябва да има регламент“, изтъкна тя. По думите ѝ сексуалното образование в училищата трябва да бъде съобразено с възрастовата граница на децата. „Видяхме много бърза реакция от министъра на образованието, тоест това не е било съгласувано с програмите на Министерството на образованието“, допълни Мария Цветкова в ефира на Bulgaria ON AIR.

Вижте целия разговор във видеото.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град