новини детски

Начало | новини детски | 10-годишният Андрей Божков е победител в състезанието за влогъри „Влогни“

10-годишният Андрей Божков е победител в състезанието за влогъри „Влогни“

Аз детето | 2017-10-04

10-годишният Андрей Божков е победител в състезанието за влогъри „Влогни“

За официален гостуващ на Cartoon Network влогър в България бе избран 10-годишният Андрей Божков (Andy). Той спечели оспорваната битка в конкурса „Влогни“, който се проведе в рамките на месец и половина (31 юли – 19 септември) и стимулира децата между 6 и 16-годишна възраст да създават атрактивни и качествени видео блогове на сайта на състезанието. В него се включиха 44 нахъсани състезатели, които направиха 76 видеа по различни теми, зададени от детския телевизионен канал. Освен у нас надпревара имаше и в Полша, Белгия, Холандия, Люксембург, Румъния и Русия.

Надпреварата имаше за цел да помогне на децата да развият творческия си потенциал, да се научат да сърфират безопасно в мрежата и да станат активни дигитални граждани. Именно затова партньор на състезанието е Центърът за безопасен интернет. Наградата за най-добрия от тях във всяка от страните е да може да представя новините около детския телевизионен канал в своите влогове, като получава информация от извора за всички нови проекти на телевизионния канал и помощ да развие успешно канала си в Youtube. Така ще може да разказва на своите последователи интересни факти около снимките и създателите на продукциите, да присъства на специални събития, да тества нови игри и приложения, да представя брандирани продукти. Победителят ще бъде подкрепен и да привлича своя собствена аудитория, като прави влогове на разнообразни теми.

В България участниците в конкурса преминаха през четири предизвикателства под формата на задачи за създаване на влогове по различни теми, а техен ментор беше популярният влогър Крис Захариев. Той им помагаше със съвети и творчески насоки как да станат успешни и как да избягват капаните, които интернет поставя пред тях. Сред тези, които бяха създали клипове поне за две от задачите, той отличи тримата финалисти. Избраниците имаха възможността да се включат в творческа работилница, водена от Крис и да получат последното предизвикателство. Така във финалния рунд освен Андрей Божков се включиха Камен Филипов (Камен-младши) на 11 г. и Тервел Занков (Termaster) на 10 г. Те правиха влогове на тема „Моето хоби“. Победителят бе избран от специално жури.



Коментари
0 коментара
Коментирай
Име*
Фамилия
Възраст
Град